Oliebollen met kokosolie

Publicatie datum 29-12-2017 09:44:01
Categorie Recepten

Ingrediënten

• 100-125 gr krenten
• 100-125 gr rozijnen
• 3,5 - 4 dl melk
• 1 zakje droge gist
• 500 gr bloem
• 2-3 tl zout
• 1 ei
geurloze kokosolie om te bakken.
 

Naar keuze:

• goudrenet;
• sukade;
• rozijnen en krenten geweld in warm water of rum;
• amandelspijs;
• amandel- en/of sinaasappelschaafsel.

Bereiding:

1. De lauwe melk vermengen met de gist, 10 minuten laten staan.
2. Zeef het zout met de bloem,
3. maak een kuiltje in het midden
4. en breek het ei erin.
5. Voeg vervolgens het gistmengsel aan de bloem toe.
6. Het geheel met een garde tot een glad beslag roeren,
7. eventueel iets melk toevoegen.
8. Voeg naar keuze rozijnen, krenten, in stukjes gesneden appel, sukade, kaneel, amandel- en/of sinaasappelschaafsel toe.
9. Laat het beslag 1 uur afgedekt rijzen op een warme plaats.
10. Kokosolie verhitten
11. en met ijsbolletjes tang of 2 ingevette lepels beslag in de hete olie laten glijden.
12. Bijzondere oliebollen krijg je door een bolletje amandelspijs in het beslag te drukken.
13. De oliebollen na 3 minuten keren en nog 2-3 minuten bakken.

Bak afhankelijk van de grootte van de pan 5-8 oliebollen per keer, ze moeten ruimte hebben. Presenteer de oliebollen op een mooie schaal en bestrooi met wat poedersuiker.

Bron: Terrasana

Deel deze tip