Omelet quiche met broccoli of spinazie

Publicatie datum 13-02-2018 08:58:51
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Bereiding

Eieren klutsen. Olijfolie, zout, mediterrane kruiden, peper en haverzemelen toevoegen.

Even laten staan. Eventueel nog een scheutje water toevoegen omdat de haverzemelen het mengsel wat dikker maken. De omelet in een koekenpan met deksel erop op een laag vuur een beetje gaar laten worden. Extra feestelijk is het om het mengsel over 4 a 5 kleine (ingevette) bakjes te verdelen en het in de oven te laten garen. Als het ei gestold is de pesto erover smeren.

Intussen knoflook en uien fruiten in wat olie, samen met de klein gesneden broccoli roosjes of 200 gram bio-diepvries spinazie even laten garen (als je broccoli gebruikt evt. een scheutje water erbij) Over het ei/pesto mengsel verdelen. Daarna de artisjokken en de asperges erover verdelen. Doe er eventueel nog wat mediterrane kruiden of kiemen over. Nog even warm laten worden met deksel op de pan. Gas wel uit doen. Vervolgens de geraspte schapenkaas en de fijngesneden basilicum erover strooien.

Op tafel wat extra zout en peper erbij serveren.

Ingrediënten

* Zoveel mensen, zoveel smaken. Ik zet altijd een potje zeekraalzilt op tafel zodat iedereen naar hartenlust zijn/haar gerecht op een gezonde manier wat zilter kan maken. Je hebt er maar heel weinig van nodig.

Voor de vulling

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje artisjokharten*
  • 1 stronk broccoli of 250 gram bio-diepvries spinazie
  • beetje geraspte schapenkaas
  • takjes verse basilicum
  • 1 potje biologische pesto verde

* ook erg lekker: een paar gekookte schorseneren!

Gezondheidstips

Niet echt een trendy recept, ik weet het: kerst 2016 staat in het teken van klassieke kerstrecepten als varkenshaas, runder-carpaccio, eendenborst etc. Maar voor iedereen die niet zo trendy is of toch in elk geval (een deel van de) kerst vegetarisch wil doorbrengen is dit basic recept wel heel erg lekker. En natuurlijk weer super gezond en ontstressend. Niet alleen omdat het zo simpel en toch lekker is, maar ook omdat de combinatie van Mediterrane ingrediënten, lever ondersteunende stoffen en het eitje je prachtige voedingsstoffen leveren die stress/de gevolgen van stress kunnen pareren. Eet smakelijk!

Over dit recept

Dit recept is gemaakt door Rineke Dijkinga. Rineke heeft in Sellingen haar praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde. Om haar cliënten nog beter te helpen schreef ze de boeken: 'Weten van (h)eerlijk eten' deel 1 en 2, boordevol heerlijke en gezonde recepten én uitgebreide achtergrondinformatie over de ingrediënten. In 2014 kwam daar het boekje 'Weetjes over (h)eerlijk eten' bij. Een boekje vol kennis om je gezondheid positief te beïnvloeden. Ook organiseert ze regelmatig lezingen over specifieke onderwerpen.

Bron: Rineke Dijkinga

Deel deze tip