Ontbijtkoek met kokosvezels en roggemeel

Publicatie datum 02-04-2019 10:23:46
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Ingrediënten voor ontbijtkoek met kokosvezels en roggemeel

Bereiding van ontbijtkoek met kokosvezels en roggemeel

De abrikozen wellen in een laagje water en op een zacht vuurtje warm laten worden.

De pan van het vuur halen en de kokosolie door de warme abrikozen mengen en het geheel pureren met een staafmixer. De andere ingrediënten mengen met een handmixer. Vervolgens de abrikozenpuree erdoor doen. Proef even of je het kruidig en zoet genoeg vindt en voeg eventueel nog wat specerijen of Gula Java toe. In een cakeblik doen en in ongeveer 50 minuten op 150 graden in de oven gaar laten worden.

Tip van Rineke:

Rogge en roggebrood zijn prima vezelbronnen: ze bevatten circa 3 gram vezels per 50 gram. Voor een optimale gezondheid (zeker in de darm) hebben we zo’n 30-40 gram vezels per dag nodig. Zuidvruchten zoals abrikozen bevatten circa 5-7 gram per 50 gram.

Met deze ontbijtkoek, zeker als je er nog een eetlepel kokosmeel (Amanprana) doorheen doet, heb je al veel vezels voor die dag binnen! Een ware weldaad voor je darmperistaltiek en je gezonde darmbacteriën.

Recept uit het kookboek “Weten van (h)eerlijk eten van R.Dijkinga, orthomoleculair en natuurgeneeskundige.

Rineke Dijkinga

Rineke Dijkinga is een orthomoleculair en natuurgeneeskundige welke ook nog eens ontzettend veel van voeding weet. Ze is overtuigd van de goede werking van (biologische) voeding en gaat er vanuit dat kruiden en specerijen van grote invloed zijn op onze energie, onze stemming en ons gewicht. Lekker en goed eten gaan hand in hand. Wij van Amanprana hebben diverse recepten mogen ontwikkelen en verzamelen met Rineke Dijkinga. auteur van 'Alles draait om je hormonen' 'Weten van (h)eerlijk eten 1 & 2' en 'Weetjes over (h)eerlijk eten'. Ze wilt hierin vooral overbrengen dat kruiden en specerijen belangrijk zijn, we beter biologische eten en meer preventief om zouden dienen te gaan met preventie.

Recept geschikt voor: 4 personen

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 60 minuten

Totale bereiding: 75 minuten

Bron: AmanPrana & Rineke Dijkinga

Deel deze tip