Panna cotta

Publicatie datum 14-04-2020 15:48:49
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Echt een ontbijtje om je bed voor uit te komen, super lekker en zonder snelle koolhydraten!

Bereiding

De kokosmelk in een steelpannetje doen en het gedroogde fruit grof snijden. Ook de paranoten heel grof hakken. Alle ingrediënten (met uitzondering van de agar agar en het Chiazaad) aan de kook brengen en als het kookt de agar agar erdoor roeren. Nog 2 minuten laten koken. Af laten koelen, het Chiazaad erdoor mengen en proeven. Als je het lekker op smaak vindt, in muffin bakjes doen. Verder af laten koelen in de koelkast. Serveren met een lekkere eigengemaakte granola, crunch en een flink hand gehakte walnoten.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 6-7 muffins

  • 400 ml bio-kokosmelk
  • 30 gram gedroogde mango of abrikoos*
  • 50 gram gedroogde pruim
  • ½ theelepel kardemom
  • snufje vanille
  • 10 grof gehakte paranoten
  • 7-8 gram agar agar
  • 25 gram Chiazaad (anders lijnzaad)

Garnering: een flinke schep crunchy noten/pitten

* bij moeilijke stoelgang of obstipatie niet, dan kies je liever voor 80 gr gedroogde pruim.

Over de bedenker van dit recept

 Ruim 15 jaar lang heeft Rineke mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk in Sellingen op het gebied van voeding en leefstijl. Omdat het voor veel mensen moeilijk is om gezond eten in de praktijk te brengen, schreef ze in 2011 haar eerste boek:  Weten van (h)eerlijk eten 1. Na alle overweldigende reacties en de vraag naar meer informatie bracht ze in 2013 deel 2 uit, gevolgd door nog twee boeken. Haar meest bekende boek is 'Alles draait om je Hormonen': een uitgebreid voedingshandboek voor de moderne mens. Heerlijke recepten en uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alle boeken de rode draad. Inmiddels richt ze zich volledig op het verspreiden van haar kennis via lezingen en het schrijven van boeken. Ook ontwikkelt ze producten onder het merk 'PUUR Rineke', waarmee je puur en gezond eet in een handomdraai.

Bron: Rineke Dijkinga

Deel deze tip