Pasta pesto met gewokte sperziebonen

Publicatie datum 25-01-2022 12:54:30
Categorie Recepten , Social Media

Zin in pasta, maar wil je granen even overslaan? Deze penette maken we van 100% peulvruchten (erwten). Superlekker en glutenvrij. Een simpel vegan pastarecept waar je gewoon blij van wordt.

  • Diner
  • Pasta
  • 2 grote porties
  • 10 minuten bereiden

Dit heb je nodig

  • Pennette di piselli verdi 250 g
  • Pesto verde 4 el
  • Sperziebonen 250 g
  • Kokosolie (geurloos)1 el
  • Rode uien 2 kleine
  • Cherrytomaten 250 g
  • Edelgistvlokken 2 el

Keukenspullen

  • Wokpan

Zo maak je het

  1. Kook de pennette in 3-4 minuten gaar. Spoel af met koud water. Meng met 4 el pesto verde.
  2. Maak de sperziebonen schoon. Snijd ze in korte stukjes van ca. 3 cm.
  3. Snijd de rode uien fijn. Snijd de cherrytomaten door de helft.
  4. Verhit een koekenpan met kokosolie. Zet het vuur hoog.
  5. Voeg de sperziebonen toe en wok ze in ca. 5 minuten knapperig en gaar.
  6. Voeg de rode uien toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de laatste minuut de cherrytomaatjes toe.
  7. Dien de borden op en garneer met edelgistvlokken.

Tip(s)

  • Je kunt de pennette ook prima vervangen door een van de andere glutenvrije pasta’s.

Bron: Terrasana

Deel deze tip