Peren-noten koek

Publicatie datum 11-05-2021 10:04:20
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga , Social Media

De ideale start van je dag

Bereiding

Doe de havermout, amandel- en kastanje meel in een kom en meng goed. Verwarm de oven voor op 140 graden en smelt alvast de kokosolie/roomboter in een kommetje. Was de peren heel goed en verwijder klokhuis en eventueel de schil. Blender ze tot het helemaal vloeibaar is en meng het bicarbonaat en eventueel de psyllium er goed door. Doe het bij het meel/havermout mengsel en doe het in een met bakpapier beklede taartvorm. Egaliseer je taart en strooi vervolgens het pitten-, zaden-, notenmengsel erover. Druk dit heel goed aan en zet je taart 30-35 minuten in de oven. Maak er 40 minuten van als je de koek echt stevig wilt. Lekker als ontbijt met partje sinaasappel, kiwi of rood fruit erbij.

Ingrediënten

* ook erg lekker met havermuesli PUUR Rineke (deze wel grof blenderen voor gebruik in deze koek)

Voedingswaarde van deze koek/100 gram: 

Energie 356,78 kcal, Vet 22,28 g (waarvan verz. 8,55 gr, EOV 6,46 gr, MOV 4.49 gr), Koolhydraten 29,6 (waarvan natuurlijke suikers 6.9), eiwit 7.9 gr, voedingsvezel 5,17* gr, zout 0,05 gram.

Feitelijk bevat deze koek veel meer vezels: maar resistent zetmeel zoals kastanjemeel wordt bij de berekening van voedingswaarde niet meegerekend: ze leveren jou immers geen voedingswaarde. Maar je darmbacteriën des te meer!

Over de bedenker van dit recept

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk in Sellingen op het gebied van voeding en leefstijl. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven: Weten van (h)eerlijk eten 1, Weten van (h)eerlijk eten deel 2 uit, Weetjes over (h)eerlijk eten (PDF), Alles draait om je Hormonen, Op weg naar meer energie en het uitgebreide voedingshandboek voor de moderne mens: Je Brein vitaal - met elke hap een gezonde stap. Heerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alle boeken de rode draad. Inmiddels richt Rineke zich volledig op het verspreiden van haar kennis via lezingen en trainingen op haar training- en vergaderlocatie PUUR Westerwolde. Het geld van haar bestsellers investeerde ze in een biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Gezond voedsel komt per slot van rekening van een gezonde bodem en uit een gezonde omgeving.

 

 Bron: Rineke Dijkinga

Deel deze tip