Peren speculaastaartjes

Publicatie datum 04-12-2018 10:26:38
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Ingrediënten voor peren speculaastaartjes

Eventueel voor een extra feestelijk tintje:

Bereiding van peren speculaastaartjes

Voor de glutenvrije peren speculastaartjes meng je eerst alle droge ingrediënten en specerijen. Rasp de schil van de sinaasappel/citroen en pers hem uit. Meng de rasp, sap en eieren door het amandelmeel. Schil de peren, haal de klokhuizen eruit en snijd ze in kleine blokjes. Meng het door het amandelmeel. Proef even of je het zoet en kruidig genoeg vindt. Doe er anders een beetje kokosbloesemsuiker of wat extra specerijen door. Doe het mengsel in een mooie taart- of tulbandvorm of in verschillende mini vormpjes. (ca 15 stuks) Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet het 50 minuten in de oven op 150 graden. Laat het goed afkoelen, zet het in de koelkast en haal het na een paar uur uit de vorm. Omdat de taart geen gluten bevat (en dus minder structuur heeft dan een taart met gluten) is een minivormpje de beste manier om de taartjes te bakken. Bovendien ziet het er feestelijk uit!

Tip van Rineke:

Mensen met darmproblemen, glutenallergie, hartproblemen, overgewicht en/of diabetes hebben met de feestdagen vaak weinig lekkere en gezonde alternatieven. Het is immers de maand waarin veel calorierijke, suiker- en gluten houdende lekkernijen (ook nog vaak met veel transvetten) overal worden aangeboden. Lekkernijen die helaas heel wat van onze gezondheid vergen omdat ze o.a. veel vitamines, mineralen en sporenelementen ‘roven’ en zo onze energiehuishouding en gezondheid negatief beïnvloeden. Maar gelukkig kun je op een hele gemakkelijke manier je gezondheid wel een dienst bewijzen en toch lekker genieten! Fijne feestdagen.

Peren zijn, als je ze zo als tussendoortje eet, behoorlijk bloedsuikerspiegel verhogend. In deze taartjes hebben ze dat effect veel minder door de combinatie met kokos-, amandelmeel en de eieren.

Rineke Dijkinga

Rineke Dijkinga is een orthomoleculair en natuurgeneeskundige welke ook nog eens ontzettend veel van voeding weet. Ze is overtuigd van de goede werking van (biologische) voeding en gaat er vanuit dat kruiden en specerijen van grote invloed zijn op onze energie, onze stemming en ons gewicht. Lekker en goed eten gaan hand in hand. Wij van Amanprana hebben diverse recepten mogen ontwikkelen en verzamelen met Rineke Dijkinga. auteur van 'Alles draait om je hormonen' 'Weten van (h)eerlijk eten 1 & 2' en 'Weetjes over (h)eerlijk eten'. Ze wilt hierin vooral overbrengen dat kruiden en specerijen belangrijk zijn, we beter biologische eten en meer preventief om zouden dienen te gaan met preventie.

Bron: Aman Prana & Rineke Dijkinga

Deel deze tip