Peulvruchten-pasta bowl

Publicatie datum 23-11-2021 11:57:01
Categorie Recepten , Social Media

Een snelle en hippe boost voor je immuunsysteem

Bereiding

Kook de pasta (met een scheutje olie en azijn in het water) samen met de zeewiertagliatelle of kombu volgens de gebruiksaanwijzing op het etiket. Spoel goed af en laat het uitlekken. Fruit in een andere pan de gepelde en gesnipperde uien en knoflook in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Voeg de specerijen toe. Snijd de paprika en paddenstoelen in grove stukken. Laat deze een paar minuten zacht mee sudderen en haal de pan van het vuur. Maak op smaak met peper, tamari/zout en naar smaak nog wat van de specerijen. Maak het af met nog een flinke scheut olijfolie en spatel de waterkers erdoor. Verdeel het over een bedje van pasta in je kom. Eten uit een bowl (kom) is hip, trendy, gemakkelijk, snel en ziet er leuk uit. Garneer rijkelijk met een of meerdere genoemde suggesties.

Ingrediënten

  • 200-250 gram peulvruchtenpasta*
  • Eventueel 100-200 gram gekookte quinoa
  • handje zeewiertagliatelle of
  • 2 stengels kombu
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 volle theelepels gemalen paprika
  • 1 afgestreken theelepel chili
  • 2 biologische rode puntpaprika’s
  • 100 gram shiitake of oesterzwammen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • peper en zout/tamari naar smaak
  • 100 gram waterkers (anders rucola)

* Let op dat je geen ‘nep’ koopt, maar 100% peulvrucht. Liever geen peulvruchten? Ook boekweit- of haverpasta is een lekker alternatief (met veel minder eiwit overigens) Mijn favoriete peulvruchtenpasta's zijn gemaakt van veldbonen, lupine of rode linzen. Online en in natuurwinkels goed verkrijgbaar.

Suggesties voor een extra immuunboost, als topping:

  • flinke hand fijngesneden bieslook
  • zonnebloempit-kiemen (heerlijk zoete smaak bij dit gerecht) of microgroenten
  • edelgistvlokken
  • per persoon een flinke hand geroosterde pitten of cashewnoten. Of sesamzaad.
  • Dukkak crunch
  • 2 sinaasappelen in kleine stukjes gesneden
  • Zachtgekookt eitje
  • Hüttenkäse of wat rauwe

Over de bedenker van dit recept

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk in Sellingen op het gebied van voeding en leefstijl. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven: Weten van (h)eerlijk eten 1, Weten van (h)eerlijk eten deel 2 uit, Weetjes over (h)eerlijk eten (PDF), Alles draait om je HormonenOp weg naar meer energie en het uitgebreide voedingshandboek voor de moderne mens: Je Brein vitaal - met elke hap een gezonde stap. Heerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alle boeken de rode draad. Inmiddels richt Rineke zich volledig op het verspreiden van haar kennis via lezingen en trainingen op haar training- en vergaderlocatie PUUR Westerwolde. Het geld van haar bestsellers investeerde ze in een biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Gezond voedsel komt per slot van rekening van een gezonde bodem en uit een gezonde omgeving.

Bron: Rineke Dijkinga

Deel deze tip