Dit is een pita recept met een sausje van techina (dat zeggen ze in het Midden-Oosten voor tahin of tahini) en kikkererwten. Een vegan pitabroodjes recept met een Israëlisch, Libanees of Syrisch randje. De ovengebakken kikkererwten vullen het pitabroodje lekker op met precies de juiste smaken en structuren. Een makkelijk vegan recept, die je vegan houdt als je onze vegan pesto di pomodori gebruikt. Je doet de kikkererwten in de oven, maakt ondertussen het sausje en snijd de groente, bakt de pita af, en voilà: Midden-Oosterse pitabroodjes waar je blij van wordt!
- Lunch
- Brood en sandwich
- 2 pita's
- 15 minuten bereiden
Dit heb je nodig
Voor de kikkererwten:
- Kikkererwten (in pot) 200 g
- Pesto di pomodori 2 el
- Zwarte peper naar smaak
Voor de techina:
- Knoflook 1 teentje
- Tahin 3 el
- Citroensap1,5 el
- Haverdrank 6 el
- Peper en zout naar smaak
Voor de basis:
- Pitabroodjes volkoren tarwe 2
- Romaanse sla 2-4 bladeren
- Rode ui 1 kleine
- Tomaat 1
- Komkommer 1/4
Keukenspullen
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Meng de kikkererwten met de pesto en bestrooi met zwarte peper. Bedek een bakplaat met bakpapier, leg de kikkererwten erop en rooster ze 5-10 minuten in de oven.
- Pers de knoflook en meng alle ingrediënten voor de techina in een schaaltje.
- Besprenkel de pitabroodjes met een beetje water en bak ze in 2-3 minuten gaar in de oven of in een broodrooster.
- Snijd de ui, tomaat en komkommer in plakjes of reepjes.
- Snijd de pita’s open en besmeer ze royaal met de techina.
- Beleg ze vervolgens met een blad sla, rode ui, tomaat, kikkererwten en komkommer. Besprenkel eventueel nogmaals met de techina of rode pesto.
Bron:
Terrasana
https://www.terrasana.nl/recept/pita-techina-met-oven-baked-kikkererwten
KlantenService