Pizza met rucola en zwarte champignons

Publicatie datum 13-10-2020 12:08:55
Categorie Recepten

Pizza met rucola en zwarte champignons van Philippe Van den Bulck is te bereiden in 90 minuten. Je maakt dit gerecht met Kruidenmixen, Kokosbloesemsuiker, Fleur de sel, Olijfolie - Verde Salud, Zwarte knoflook, Gebakken knoflook & Zwarte knoflook poeder van Amanprana. Dit recept uit de Italiaanse keuken is heerlijk als Tapas & hapjes, Hoofdgerechten & Pasta.

Ingrediënten voor pizza met rucola en zwarte champignons

Bereiding van pizza met rucola en zwarte champignons

  1. Maak een kuiltje in de bloem en verkruimel de gist erin.
  2. Strooi de kokosbloesemsuiker over de gist, strooi wat zout en zwarte lookpoeder rondom het kuiltje en giet het lauwe water en de olijfolie in het kuiltje.
  3. Laat dit circa 15 minuten staan om de gist te activeren.
  4. Kneed het deeg vervolgens tot een stevige, niet kleverige deegbal en laat het circa 1 uur rijzen onder een licht vochtig doek op een warme plaats in de keuken.
  5. Snijd ondertussen de venkel en de rode ui in heel fijne plakjes.
  6. Mix de amandelroom met het citroensap, een eetlepel water en de knoflook tot een gladde saus.
  7. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en leg het deeg op een met bakpapier belegde ovenschaal.
  8. Laat het nogmaals circa 20 min. rijzen.
  9. Verwarm de oven voor op 220°C.
  10. Meng de rucola met wat olijfolie.
  11. Beleg de deegbodem met de rode ui, venkel en rucola en bestrooi met de Botanico mix. Druppel er wat olijfolie over.
  12. Bak de pizza in circa 15 -20 minuten goudbruin, snijd ondertussen de champignons in fijne plakjes.
  13. Neem de pizza uit de oven, strooi er de champignons over en druppel de amandel-knoflook room erover.
  14. Serveer meteen!

Recept geschikt voor: 1 personen

Voorbereidingstijd:60 minuten

Bereidingstijd:30 minuten

Totale bereiding: 90 minuten

Philippe Van den Bulck

Philippe van den Bulck is een echte creatieve groentekok. Hij maakt er inspiratie van om mensen te inspireren van een rijke keuken. Hij kookt zonder vlees maar wel met heel veel groenten. Hij is naast kok ook een foodstylist en foodwriter en heeft in veel bekende restaurants gewerkt. Door op te groeien in de streek van Mechelen werd hij omringd door honderden tuinders, dicht bij de Mechelse Veilingen. Zijn liefde voor groenten is dan ook hier begonnen, iets waar hij vele jaren later zijn passie van zou maken. Zo was hij werkzaam bij El Bulli en Le Cirque in New York. Daarnaast is hij culinair adviseur bij EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief).

Bron:Amanprana.eu

Deel deze tip