Prei-ei muffins

Publicatie datum 12-11-2019 11:39:52
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Verwen je schildklier ook eens

Bereiding

Doe de eieren, kokosmelk, olijfolie, Tamari (of zout/peper) knoflook en Nori snippers in een kom en klutst dit. Voeg tijdens het klutsen geleidelijk de curry mix toe en vervolgens ook het boekweitmeel. Was de prei, snijd deze in zeer fijne reepjes en verdeel de reepjes over ca. 12 muffin bakjes. Giet het ei-prei mengsel erover en zet ze in een voorverwarmde oven op 140 graden. Bak ze in ca. 35-40 minuten. Serveer ze met volop groentes naar keuze. Als je er een paar over hebt kun je ze ook prima als tussendoortje of lunch eten.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 eetlepels Tamari (anders op smaak maken met (Keltisch) Zeezout)
  • Paar draaien peper uit de molen
  • Scheutje olijfolie
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 eetlepel Nori snippers* (of andere zeewier snippers)
  • 60 gram boekweitmeel
  • 2 volle eetlepels (h)eerlijke rijst- en curry mix**
  • 150 gram prei, zeer fijn gesneden

* Je kunt ook Nori vellen(voor Sushi) in stukjes snijden

** heb je deze mix niet in huis maak het dan op smaak met curcuma, komijn, koriander, kerrie, gember en cayenne.(of een deel van deze kruiden)

Gezondheidstips

Gefermenteerde soja (Tamari), zeewieren (Nori), knoflook, peper, kokos (melk), kurkuma, gember, cayenne (uit de rijst- en curry mix) en eiwitten zijn allemaal stoffen die de schildklier functie positief beïnvloeden. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat ze de warmteproductie (thermogenese) positief beïnvloeden.

Over de bedenker van dit recept

 Ruim 15 jaar lang heeft Rineke mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk in Sellingen op het gebied van voeding en leefstijl. Omdat het voor veel mensen moeilijk is om gezond eten in de praktijk te brengen, schreef ze in 2011 haar eerste boek:  Weten van (h)eerlijk eten 1. Na alle overweldigende reacties en de vraag naar meer informatie bracht ze in 2013 deel 2 uit, gevolgd door nog twee boeken. Haar meest bekende boek is 'Alles draait om je Hormonen': een uitgebreid voedingshandboek voor de moderne mens. Heerlijke recepten en uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alle boeken de rode draad. Inmiddels richt ze zich volledig op het verspreiden van haar kennis via lezingen en het schrijven van boeken. Ook ontwikkelt ze producten onder het merk 'PUUR Rineke', waarmee je puur en gezond eet in een handomdraai.

Bron: Rineke Dijkinga

Deel deze tip