Pumpkin spice granola

Publicatie datum 15-05-2018 12:17:53
Categorie Recepten

Ingrediënten voor Pumpkin spice granola met quinoa en pompoen

(4 koppen)

Voor de puree:

Voor het geheel:

  • 270gr Glutenvrije haver, geweekt en gedroogd
  • 80gr Witte quinoa, gekiemd
  • 150gr Rozijnen
  • 35gr Lijnzaad, geweekt in 120ml water
  • 2el Pompoenpitten
  • 130gr Pecannoten
  • 2el Kokosolie, gesmolten

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd: / Kooktijd: / Wachttijd: / Totale bereidingstijd:

Bereiding Pumpkin spice granola met quinoa en pompoen

Vul de blender met alle ingrediënten voor de puree. Blend goed tot deze vermalen zijn en zet opzij.

Plaats de glutenvrije haver in een keukenmachine, maal fijn en doe deze in een grote mengkom. Voeg daarbij de witte quinoa, de lijnzaad, de pompoenpitten en de pecannoten toe en meng goed. Giet vervolgens de gemaakte puree erover en meng nogmaals tot een mooie mix. Laat het geheel 30 minuten staan. Spreid het mengsel uit over 2 bakblikken en doe deze in de droogoven. Droog gedurende 12-16 uur op 46°C. Even laten afkoelen en klaar om te gebruiken!

Tip van Sandra Maes

  • Deze granola kun je 3 à 4 maanden (of zelfs langer) in een luchtledige glazen pot bewaren.
  • Indien je de granola in de koelkast bewaart, worden ze extra krokantron

Bron: Noble House

Deel deze tip