Raw brownie

Publicatie datum 25-04-2023 09:07:06
Categorie Recepten

Wat dacht je van een overheerlijke chocolade brownie als ontbijt op Moederdag? Deze verrukkelijke traktatie zit boordevol rauwe cacao, een echte superfood die rijk is aan antioxidanten en flavonoïden, die jou en je moeder een flinke oppepper geven. Maar dat is nog niet alles: rauwe cacao heeft ook een antibacteriële werking, waardoor deze brownie niet alleen lekker is, maar ook nog eens goed voor je gezondheid! 

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

  1. Doe de walnoten en amandelen in de keukenmachine (of snijd) en maal de noten helemaal fijn
  2. Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg ze toe aan de noten.
  3. Maal in de keukenmachine (of snijd), zodat het één geheel wordt met de fijngemalen nootjes.
  4. Stop alles in een kom en voeg de cacaopoeder, pindakaas, honing en kokosolie toe. Rasp de schil van de citroen erboven en voeg 100 ml water en een snufje zout toe. Meng het mengsel tot een gladde massa met een mixer.
  5. Bekleed een ovenschaal van 20 bij 10 cm met bakpapier en giet het mengsel erin. Druk vervolgens goed aan met een lepel, zodat het gelijkmatig verdeeld is.
  6. Zet de schaal 45 minuten in de vriezer of laat het in 3 uur in de koelkast hard worden.
  7. Wanneer de brownie klaar is, kun je het makkelijk uit de ovenschotel halen door aan het bakpapier te trekken. Snijd de brownie in gelijke stukken en bestrooi met de kokosrasp en pinda’s.

Bron:

mattisson.nl

https://www.mattisson.nl/blog/post/5-lekkere-en-gezonde-ontbijttips-voor-moederdag/

Deel deze tip