Roergebakken kip met broccoli & bruine rijst

Publicatie datum 25-05-2021 13:43:51
Categorie Recepten , Social Media

Een lekker, snel en goedkoop doordeweeks diner. Deze portie bevat 448 kcal, 9 g vetten, 56 g koolhydraten, 15 g suiker, 6 g vezels, 33 g eiwitten en 1,4 g zout.

 

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 g (ongeveer 6) broccoliroosjes
  • 1 in blokjes gesneden kippenborst
  • 15 g in stukjes gesneden gember
  • 2 tenen in stukjes gesneden knoflook
  • 1 gesneden rode ui
  • 1 geroosterde in blokjes gesneden rode peper
  • 2 tl olijfolie
  • 1 tl mild chilipoeder
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 250g pakje gekookte bruine rijst

Bereiding (20 tot 30 min)

  1. Zorg dat het water kookt en gooi de broccoli ineen middelgrote pan. Giet het water over de broccoli en laat het 4 minuten koken.
  2. Verhit de olijfolie in een anti-aanbak wokpan en roerbak de gember, knoflook en ui gedurende 2 minuten. Voeg daarna de milde chilipoeder en kip toe en roer zo’n 2 minuten.
  3. Giet de broccoli af en bewaar het water.
  4. Voeg de broccoli toe aan de wok samen met de soja, honing, rode peper en 4 el broccoliwater.
  5. Kook alles goed door.
  6. Zet de rijst aan de kook volgens de instructies op de verpakking en serveer het samen met het roerbakmengsel.
  7. Smakelijk!

Bron: Svensson

Deel deze tip