Een lekker, snel en goedkoop doordeweeks diner. Deze portie bevat 448 kcal, 9 g vetten, 56 g koolhydraten, 15 g suiker, 6 g vezels, 33 g eiwitten en 1,4 g zout.
Ingrediënten (2 personen)
- 200 g (ongeveer 6) broccoliroosjes
- 1 in blokjes gesneden kippenborst
- 15 g in stukjes gesneden gember
- 2 tenen in stukjes gesneden knoflook
- 1 gesneden rode ui
- 1 geroosterde in blokjes gesneden rode peper
- 2 tl olijfolie
- 1 tl mild chilipoeder
- 1 el sojasaus
- 1 el honing
- 250g pakje gekookte bruine rijst
Bereiding (20 tot 30 min)
- Zorg dat het water kookt en gooi de broccoli ineen middelgrote pan. Giet het water over de broccoli en laat het 4 minuten koken.
- Verhit de olijfolie in een anti-aanbak wokpan en roerbak de gember, knoflook en ui gedurende 2 minuten. Voeg daarna de milde chilipoeder en kip toe en roer zo’n 2 minuten.
- Giet de broccoli af en bewaar het water.
- Voeg de broccoli toe aan de wok samen met de soja, honing, rode peper en 4 el broccoliwater.
- Kook alles goed door.
- Zet de rijst aan de kook volgens de instructies op de verpakking en serveer het samen met het roerbakmengsel.
- Smakelijk!
Bron: Svensson
KlantenService