Romige tuinbonenspread

Publicatie datum 06-12-2022 18:33:45
Categorie Info , Recepten , Rineke Dijkinga

Blancheer je verse tuinbonen. Of gebruik in de winter geblancheerde diepvriestuinbonen. Doe de tuinbonen samen met de creme fraiche, pesto*, peper, olijfolie en knoflook in je blender. Pureer mooi fijn, maar af en toe een wat grove delen erin laten vind ik ook lekker. Proef en maak geheel naar eigen smaak verder op smaak. Serveer bij het ontbijt, de lunch of als bijgerecht bij het diner. Je kunt met deze voedzame spread echt alle kanten op.

*Ik maak mijn pesto graag zelf van onkruiden die ik gedurende het hele jaar verzamel. Maar een potje kant-en-klare pesto is natuurlijk ook lekker. Maar wie weet wil je helemaal geen Mediterrane spread. Leef je dan uit met andere kruiden/specerijen/spreads. Alles is bijna lekker bij de neutrale tuinboon

Ingrediënten

  • 200 gram tuinbonen (of meer of minder natuurlijk)
  • 100 gram creme fraiche
  • 1 a 2 eetepels groene pesto
  • Peper en zout naar smaak (erg afhankelijk hoe zout je pesto is)
  • 1 a 2 tenen uitgeperste knoflook
  • scheutje olijfolie
  • Eventueel nog een theelepel wakame/andere zeewiersnippers

Over de bedenker van dit recept

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen.

Bron: Rineke Dijkinga

 

Deel deze tip