Simpele kurkumapasta met tomaten en rucola

Publicatie datum 18-05-2021 12:47:54
Categorie Recepten , Social Media

Deze simpele vegan pasta is lekker voor iedereen die glutenvrij én plantaardig eet. Een gezonde pastamaaltijd zonder kaas, die ook wel wat weg heeft van een salade. De pasta maken we van rijst en kurkuma, dus daar komt de übergele kleur vandaan!

  • 2 porties
  • 15 minuten bereiden

Dit heb je nodig

  • Gnocchetti curcuma 250 g
  • Rode uien 2
  • Tomatensaus pikant 1 pot
  • Cherrytomaten 250 g
  • Rucola 100 g
  • Cashewnoten 30 g
  • Edelgistvlokken 4 el
  • Peper en zout naar smaak

Keukenspullen

  • Blender

Zo maak je het

  1. Kook de pasta gaar in 10 minuten en spoel af met koud water.
  2. Snijd ondertussen de uien en bak in een koekenpan in 3 minuten glazig. Voeg de uitgelekte pasta toe aan de uien, voeg de tomatensaus en (evt. gehalveerde) cherrytomaatjes toe en roer tot alles warm is.
  3. Rasp de cashewnoten fijn of doe ze in de blender. Meng met de edelgistvlokken.
  4. Verdeel de pasta over de borden.
  5. Garneer met rucola, cashewnoten en edelgistvlokken. Breng op smaak met zout en peper.

Tip(s)

  • Ook lekker met kappertjes, artisjokken of zongedroogde tomaten voor een tomatenoverload.

Bron: Terrasana

Deel deze tip