Spinazie soep

Publicatie datum 09-03-2021 15:25:04
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Een spinaziesoepje boordevol chlorofyl geeft je lever een goede ondersteuning. Chlorofyl bindt heel wat stoffen die niet in het lichaam thuishoren.

Bereiding

Verhit de olie in een ruime pan, voeg de uien en knoflook toe en fruit een paar minuten. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten, met uitzondering van de paddenstoelen en creme fraiche toe, samen met het water. Breng de soep aan de kook, draai de warmtebron lager en laat de soep zachtjes 15 minuten koken. Verhit in de tussentijd een scheutje olie in een koekenpan, voeg de oesterzwammen/Shitake toe en bak een paar minuten. Pureer de soep met een staafmixer.* Als de soep te dun is, kun je eventueel wat boekweitmeel mee pureren. Proef de soep of het lekker op smaak is, voeg eventueel nog iets van de ingrediënten toe. Voeg dan de gebakken oesterzwammen toe en schep de soep in kommen. Strooi er kiemen, edelgistvlokken of tarwekiemen over. 

* Ik vind het lekker om een deel van de doperwten eruit te halen voordat ik de soep pureer. Ik voeg ze dan op het laatst toe, samen met de oesterzwammen.

Tip: vind je dat de soep nog iets zilter mag? Voeg dan op het laatst wat zeekraalzilt of wat groene pesto toe.

Ingredienten:

  • 2 flinke uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel roomboter/Ghee of een beetje olijfolie
  • 3 biologische kruidenbouillonblokjes of Super bouillon PUUR Rineke naar smaak.
  • peper uit de molen
  • 1400 ml water
  • ca. 200 gram diepvries (of verse) doperwten of tuinbonen
  • 450 gram bio diepvries spinazie*
  • 1 eetlepel gemalen rozemarijn of zeer fijn gesneden verse rozemarijn.
  • 1 dessertlepel dragon (of een pluk verse, fijngesneden), anders lavas of een beetje zeesla
  • ca. 75 gram verse oesterzwammen/Shiitake (of anders ca. 20 gram gedroogde , die laten weken in heet water)
  • eventueel 2 eetlepels creme fraiche.
  • Eventueel wat boekweitmeel als je de soep wilt binden.

* in het voorjaar/zomer is het natuurlijk veel lekkerder om verse spinazie te gebruiken. Voeg deze pas in de laatste minuut aan je soep toe voor je deze pureert.

Over de bedenker van het recept

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk in Sellingen op het gebied van voeding en leefstijl. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven: Weten van (h)eerlijk eten 1, Weten van (h)eerlijk eten deel 2 uit, Weetjes over (h)eerlijk eten (PDF), Alles draait om je Hormonen, Op weg naar meer energie en het uitgebreide voedingshandboek voor de moderne mens: Je Brein vitaal - met elke hap een gezonde stap. Heerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alle boeken de rode draad. Inmiddels richt Rineke zich volledig op het verspreiden van haar kennis via lezingen en trainingen op haar training- en vergaderlocatie PUUR Westerwolde. Het geld van haar bestsellers investeerde ze in een biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Gezond voedsel komt per slot van rekening van een gezonde bodem en uit een gezonde omgeving.

Bron: Rineke Dijkinga

Deel deze tip