Stamppot Groene Blaadjes

Publicatie datum 16-04-2024 11:32:10
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Een stamppotje van detox chlorofylgroenten. Niet alleen superlekker, ook prachtig om te zien, gratis uit de supermarkt van Moeder Natuur. Wist je dat kruiden die uit de natuur krachtpatsers zijn voor je gezondheid?

Bereiding

Fruit in een pan de ui, knoflook en stukjes paprika in roomboter/olijfolie. Maak op smaak met peper enzout. Was de groenteblaadjes en snijd ze eventueelwat fijner.* Maak een puree van de aardappelen en pastinaak, voeg hier de gefruite ui aan toe en mengdan de groene blaadjes erdoor. Maak op smaak met peper, zout en eventueel nog wat nootmuskaat. Maar ook erg lekker met bijvoorbeeld rozemarijn of pesto.

Ingrediënten

  • 500-700 gr gekookte aardappel
  • 150-200 gr gekookte pastinaak, schorseneer of een deel aardpeer
  • 200-250 gr fijngesneden blaadjes (een mengsel vanalles wat je maar hebt: spinazie, (wilde) rucola, melde,daslook, look-zonder-look, knopkruid, snijbiet,zevenblad*, brandnetel*, wortelloof, tuinbonenloof/toppen, rode bieten loof, andijvie, tuinkers,duizendblad enz.)
  • 1 flinke ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels roomboter of olijfolie
  • ½ puntpaprikapeper en zout
  • Eventueel een koffielepel zeewier

*Deze kruiden fruit je met het uienmengsel.

OPTIONEEL: Garneer met wat stukjes zongedroogde tomaat en/of kiemen. En nog een flinke scheut olijfolie.

KIES: je eiwitbron erbij: vlees, vis, noten, kaas, zaden, een eitje, tempe etc.

Over de bedenker van dit recept

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen.

 

Deel deze tip