Stamppot van veldsla met zwarte knoflook

Publicatie datum 17-11-2020 10:04:39
Categorie Recepten

Stamppot van veldsla met zwarte knoflook van Philippe Van den Bulck is te bereiden in 40 minuten. Je maakt dit gerecht met Fleur de sel, Kokosolie, olijfolie en rode palmolie, Olijfolie - Verde Salud, Zwarte knoflook poeder & Zwarte knoflookteentjes van Amanprana. Dit recept uit de Belgische & Nederlandse keuken is heerlijk als Hoofdgerechten & Stamppot. Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Veganistisch & Lactosevrij dieet.

Ingrediënten voor stamppot van veldsla met zwarte knoflook

Bereiding van stamppot van veldsla met zwarte knoflook

  1. Spoel de veldsla grondig, laat goed uitlekken en houd wat apart voor de afwerking.
  2. Verwijder het donkergroene loof en de wortels van de uitjes en snijd ze doormidden.
  3. Schil de aardappelen en kook of stoom ze gaar.
  4. Prak de aardappelen fijn met de cocos-olive-palmolie en breng op smaak met de zwarte knoflookpoeder, peper, fleur de sel en vers geraspte nootmuskaat.
  5. Stoof de veldsla heel kort aan in een scheutje olijfolie en meng ze onder de aardappelen.
  6. Warm de haverroom op met 2 à 3 eetlepels water, de (zwarte) knoflook, de mierikswortel, de extra vierge olijfolie en het citroensap en breng op smaak met een beetje fleur de sel en peper.
  7. Mix de room tot een gladde saus.
  8. Bak de uitjes kort in een scheutje olijfolie en houd ze apart.
  9. Bak de seitan steaks goudbruin in een scheutje olijfolie.
  10. Verdeel de stamppot over de borden en schik er de seitan steaks en de uitjes bij, werk af met wat veldsla en serveer met de mierikswortelroom.

Philippe Van den Bulck

Philippe van den Bulck is een echte creatieve groentekok. Hij maakt er inspiratie van om mensen te inspireren van een rijke keuken. Hij kookt zonder vlees maar wel met heel veel groenten. Hij is naast kok ook een foodstylist en foodwriter en heeft in veel bekende restaurants gewerkt. Door op te groeien in de streek van Mechelen werd hij omringd door honderden tuinders, dicht bij de Mechelse Veilingen. Zijn liefde voor groenten is dan ook hier begonnen, iets waar hij vele jaren later zijn passie van zou maken. Zo was hij werkzaam bij El Bulli en Le Cirque in New York. Daarnaast is hij culinair adviseur bij EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief).

Deel deze tip