Summerrolls met somen

Publicatie datum 26-07-2022 19:01:49
Categorie Recepten

  • Diner & lunch
  • Wraps
  •  8 rollen
  • 30 minuten bereiden

Dit heb je nodig

  • Rijstpapier 8 vellen
  • Komkommer 1
  • Wortels 3
  • Genmai su 3 el
  • Avocado 2
  • Mango 1
  • Alfalfa 90 g
  • Somen 75 g

 

Voor de saus:

  • Tamari 4 el
  • Geroosterde sesamolie 2 el
  • Gomasio 2 el

Zo maak je het

  1. Kook de somen in 3 minuten in ruim water gaar. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Snijd in dunne reepjes. Doe hetzelfde met de wortel.
  3. Leg in een diep bord en verdeel de genmai su over de groentes om ze op smaak te brengen.
  4. Schil de mango en snijd in dunne reepjes. Doe hetzelfde met de avocado.
  5. Week de rijstvellen één voor één in heet water. Leg voorzichtig op een plank en beleg met een klein handje somen, komkommer, wortel, mango, alfalfa en twee plakjes avocado.
  6. Rol stevig op tot ongeveer de helft, vouw de zijkanten naar binnen en rol door. Herhaal met de andere rijstvellen en de vulling.
  7. Meng de ingrediënten voor de saus met de sushi-azijn die je gebruikt hebt voor de komkommer en wortel en gebruik als dip.

Tip(s)

  • Varieer voor de saus met andere japanse smaakmakers als ponzu, ume of mirin.

Bron: Terrasana

Deel deze tip