Summerrolls met somen
Publicatie datum
26-07-2022 19:01:49
Categorie
Recepten
Diner & lunch
- Wraps
- 8 rollen
- 30 minuten bereiden
Dit heb je nodig
- Rijstpapier 8 vellen
- Komkommer 1
- Wortels 3
- Genmai su 3 el
- Avocado 2
- Mango 1
- Alfalfa 90 g
- Somen 75 g
Voor de saus:
- Tamari 4 el
- Geroosterde sesamolie 2 el
- Gomasio 2 el
Zo maak je het
- Kook de somen in 3 minuten in ruim water gaar. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Snijd in dunne reepjes. Doe hetzelfde met de wortel.
- Leg in een diep bord en verdeel de genmai su over de groentes om ze op smaak te brengen.
- Schil de mango en snijd in dunne reepjes. Doe hetzelfde met de avocado.
- Week de rijstvellen één voor één in heet water. Leg voorzichtig op een plank en beleg met een klein handje somen, komkommer, wortel, mango, alfalfa en twee plakjes avocado.
- Rol stevig op tot ongeveer de helft, vouw de zijkanten naar binnen en rol door. Herhaal met de andere rijstvellen en de vulling.
- Meng de ingrediënten voor de saus met de sushi-azijn die je gebruikt hebt voor de komkommer en wortel en gebruik als dip.
Tip(s)
- Varieer voor de saus met andere japanse smaakmakers als ponzu, ume of mirin.
Bron: Terrasana
Deel deze tip
KlantenService