Super snelle curry

Publicatie datum 03-09-2019 11:41:34
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Rinekes favoriete’ drukke dagen diner’

Bereiding

Uien en knoflook pellen, snipperen en fruiten in kokosolie. De kokosmelk en andere ingrediënten toevoegen. Op een zacht vuurtje nog even laten sudderen en de laatste 5 minuten de spitskool toevoegen. Als je hebt gekozen voor broccoli voeg je de kleine roosjes de laatste 10 minuten toe. Serveren met quinoa, gekookte haverkorrels of zilvervliesrijst* en een gepocheerd eitje.

* Liever niet als je juist laag glycemisch wilt eten voor stabiele energie/bloedsuikerspiegel. Dan liever haver of quinoa

Ingrediënten

  • 2 flinke uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel kokosolie* (het lekkerst is de extra virgin)
  • 1 blikje kokosmelk 400 ml
  • 1 biologisch bouillonblokje (anders op smaak brengen met Tamari, Shoyu of Keltisch zeezout)
  • 1 a 2 eetlepels curry mix naar eigen smaak
  • 1 grote broccoli (in kleine roosjes snijden) of 1 spitskool in fijne reepjes gesneden
  • Eventueel  peper uit de molen
  • Eventueel voor wat extra kleur kun je 1 rode paprika in gerecht verwerken

* Voor een prachtige kleur aan je curry en extra antioxidanten kun je ook kiezen voor Rode Palmolie

Gezondheidstips

Als je altijd wat gekookte zilvervliesrijst, haver korrels of quinoa op voorraad hebt * kun je op drukke dagen binnen 15 minuten heerlijk en gezond genieten. Juist in drukke tijden is het zo belangrijk om volwaardig te eten met volop antioxidanten. Heb je het niet druk, dan is het gewoon een heerlijke gezonde maaltijd.

* zo maak je met deze curry, uien, prei, taugé en wortel ook binnen een kwartier een heerlijke nasi! Erg lekker om eens nasi van gekookte haverkorrels te maken. 

Over de bedenker van dit recept

 Ruim 15 jaar lang heeft Rineke mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk in Sellingen op het gebied van voeding en leefstijl. Omdat het voor veel mensen moeilijk is om gezond eten in de praktijk te brengen, schreef ze in 2011 haar eerste boek:  Weten van (h)eerlijk eten 1. Na alle overweldigende reacties en de vraag naar meer informatie bracht ze in 2013 deel 2 uit, gevolgd door nog twee boeken. Haar meest bekende boek is 'Alles draait om je Hormonen': een uitgebreid voedingshandboek voor de moderne mens. Heerlijke recepten en uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alle boeken de rode draad. Inmiddels richt ze zich volledig op het verspreiden van haar kennis via lezingen en het schrijven van boeken. Ook ontwikkelt ze producten onder het merk 'PUUR Rineke', waarmee je puur en gezond eet in een handomdraai.

Bron: Rineke Dijkinga

Deel deze tip