Sushi summerrolls

Publicatie datum 10-08-2021 12:54:39
Categorie Recepten , Social Media

Kun je niet kiezen tussen sushi en verse loempia’s? Dit is de perfecte tussenweg. Summerrolls met sushi nori! Heerlijk als glutenvrije lunch. Nog een voordeel: er zit lekker veel rauwe groente in!

  • 4 rollen
  • 10 minuten bereiden

Zo maak je het

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water.
  2. Snijd de komkommer en puntpaprika julienne.
  3. Week een rijstvel een tiental seconden in lauwwarm water. Leg op een plank (het vel mag nog hard zijn, het wordt tijdens het maken vanzelf zacht).
  4. Leg het sushi norivel op het rijstvel. Leg vervolgens een klein handje noedels, komkommer, paprika, koriander, sushi gember en taugé op het vel en rol tot ongeveer een derde. Vouw dan de zijkanten naar binnen en rol door, tot je een mooi rolletje hebt.
  5. Meng de ingrediënten voor de saus.
  6. Snijd de rollen doormidden en dip ze in het sausje. Eet smakelijk!

Dit heb je nodig

Voor de basis:
  • Boekweitnoodles met zoete aardappel4 0 g
  • Komkommer 1/3
  • Rode puntpaprika 1/2
  • Verse korianderpaar paar handjes
  • Sushi gember 12 stukjes
  • Taugé 70 g
  • Rijstpapier 4 vellen
  • Sushi nori 4 vellen
Voor de saus:
  • Gembersiroop 2 el
  • Geroosterde sesamolie 2 el
  • Tamari 4 el
  • Gomasio1 el

Bron: Terrasana

Deel deze tip