Tom kha kai is een bekende Thaise soep. Met deze kruiden en TerraSana kokosmelk maak je in 15 minuten een heerlijke soep. Vol met geuren en smaken uit het oosten.
- Lunch
- Soep
- 2-3 kommen
- 15 minuten bereiden
Dit heb je nodig
- Citroengras 1 stengel
- Gember 3 cm
- Chilipeper 1
- Thaise rode currypasta 50 g
- Knoflook 2 teentjes
- Ui 1 middelgrote
- Kokosolie (geurloos) 1 el
- Limoenblaadjes 4
- Water 600 ml
- Taugé 100 g
- Kokosmelk puur 200 ml
- Tamari 2 el
- Verse koriander handje
Zo maak je het
- Kneus de stengels citroengras. Snijd ze in de lengte doormidden.
- Rasp de gember. Snijd de chilipepers fijn. Pers de knoflook. Snijd de ui zo fijn mogelijk.
- Doe de kokosolie in een soeppan, samen met de ui, gember, chilipeper en knoflook. Bak 2 minuten.
- Voeg de rode currypasta toe en bak nogmaals 1 minuut. Blus af met het water.
- Voeg de kokosmelk, limoenblaadjes en citroengras toe. Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
- Breng op smaak met tamari. Proef goed en pas eventueel aan.
- Verdeel de soep over 3-4 kommen.
- Maak af met taugé en koriander. Eet de limoenblaadjes niet op.
Tip(s)
- De limoenblaadjes zijn heerlijk aromatisch. Kun je geen limoenblaadjes vinden? Doe dan op het laatst een klein scheutje limoensap in de soep.
Bron: Terrassana.nl
KlantenService