Ingrediënten
- 75 gram amandelmeel
- 100 gram speltmeel (of glutenvrij boekweitmeel)
- 50 gram Gula Java kokosbloesemsuiker
- 2 eetlepels amandelmelk
- 40 gram extra vierge kokosolie
- 2 eetlepels koekkruiden (of speculooskruiden/ anijspoeder)
- 1 mespuntje fleur de sel
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
Bereiding van vegan pepernoten
- Spatel de droge ingrediënten door elkaar.
- Voeg hier de kokosolie en de amandelmelk aan toe en kneed toe een stevig deeg.
- Is het deeg te droog? Voeg een paar eetlepels plantaardige melk toe.
- Plaats de deegbal voor zo’n 30 minuten in de koelkast.
- Zet ondertussen de oven aan op 160 graden.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en strooi wat meel over het aanrechtblad.
- Rol hier de deegbal op uit in een lap van zo’n 1 cm dik.
- Snijd stukjes van het deeg of maak er balletjes van en plaats deze op de bakplaat.
- Bak de pepernoten in zo’n 10 minuten goudbuin.
- Laat de pepernoten afkoelen buiten de oven en geniet!
Bron:
AmanPrana
https://www.amanprana.eu/recept/vegan-pepernoten/
Recept geschikt voor: 6 personen
KlantenService