Ingrediënten voor veggie hamburger voor op de bbq

  • 250 gram vegetarisch gehakt
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder (2 gram)
  • ½ theelepel mosterd (6 gram)
  • ca 6 gram bindmiddel (de hoeveelheid hangt van het gekozen bindmiddel af)
  • 1 eetlepel Boletus Olie (10 gram)
  • 1 eetlepel ketchup (6g)
  • 2 eetlepels geroosterd Hennepzaad (10g)
  • 3 hamburgerbroodjes

Garnituur naar wens, maar denk aan bijvoorbeeld blaadjes sla, augurken, tomaat en een sausje.

Bereiding van veggie hamburger voor op de bbq

  1. Maak het veggie gehakt los met de hand.
  2. Meng paprikapoeder, mosterd, bindmiddel, olie, ketchup en hennepzaad goed door het veggie gehakt.
  3. Verdeel het mengsel in 3 gelijke delen en vorm ze tot burgers.
  4. Grill de veggie burger op een zacht smeulende BBQ of bak hem in een pan met olijfolie.
  5. Snij de hamburger broodjes open en leg ze kort mee op de BBQ of verwarm ze kort in de pan.
  6. Beleg de broodjes vervolgens met een blaadje sla, gesneden augurk, sneetjes tomaat, je favoriete saus en een seitan veggie burger.

Eet smakelijk!

Tip van Serge:

Zeer fijngesneden en aangestoofde groentjes zoals champignons, ui of paprika’s maken deze veggie hamburger nog sappiger en lekkerder.

Bron: Amanprana.eu