Verzorgde benen en voeten

Publicatie datum 30-07-2019 12:42:09
Categorie Huid Tips

Nu de temperaturen oplopen is het weer tijd voor luchtige kleding, korte broeken, rokjes en sandaaltjes. Daar houden we van! Kunnen je benen en voeten ook wat extra verzorging gebruiken deze zomer? Met onze tips kun je straks met stralende benen en voeten de deur uit.

Verzorgde benen

Oeps! Trek je voor het eerst weer een rokje of korte broek aan, hebben je benen witte en droge plekjes. Witte plekjes ontstaan door dode huidschilfers. Je benen bevatten namelijk minder talgkliertjes waardoor ze sneller droog zijn dan andere lichaamsdelen. Ook van water worden je benen droog. Niet alleen door zee- en zwembadwater, maar ook van je dagelijkse douchebeurt. Bij het niet goed verzorgen van je benen kan het namelijk leiden tot huidschilfers, rode droge plekken of zelfs kloven. Voorkom dode huidschilfers met een dagelijkse verzorging. Hydrateer je benen met een wat rijkere crème zoals Skin Food Body Butter. Deze crème voedt de droge huid langdurig en herstelt haar barrièrefunctie.


Hou je toch last van droge benen? Dan kun je een milde scrub gebruiken, zo verwijder je de dode huidcellen. Zorg wel dat je na het scrubben je benen weer goed insmeert. Extra fijn: met een goede verzorging worden jouw benen egaler bruin.

Ontharen

Onthaar jij je benen? Neem voor het scheren eerst een douche, dan zijn je haartjes makkelijker af te scheren. Je benen harsen kan natuurlijk ook. Bij zowel harsen als scheren worden je benen extra droog. Zorg er dus voor dat je ze na het ontharen je benen insmeert met een crème.

Verzorgen van je voeten

Als je voeten niet genoeg vocht bevatten, krijg je last van droge voeten. Je voeten kunnen dan pijnlijk en ruw gaan aanvoelen. Hydrateer je voeten daarom goed. Skin Food Body Butter is een hydraterende crème die geschikt is voor je benen maar ook zeer geschikt voor je voeten. Bij voorkeur smeer je je voeten dagelijks in, zo voorkom je uitgedroogde en pijnlijke voeten. 

Eelt verwijderen

Heb je last van eelt, verwijder het dan voorzichtig met een vijl. Neem voorafgaand eerst een douche of een voetbadje. Eelt is namelijk makkelijker te verwijderen als het vochtig is geweest. Je kunt er ’s nachts ook een dikke laag crème opsmeren, dan is je huid de volgende dag een stuk soepeler. Voelt je eelt soepel aan? Dan kun je het voorzichtig vijlen. Zorg er wel voor dat je niet teveel eelt verwijdert. Je eelt is namelijk een beschermlaagje voor je voet. Bij het verwijderen van te veel eelt krijg je last tijdens het lopen. Dus smeer net als je benen en voeten je eelt dagelijks in. Dan blijft het soepel en hou je mooi verzorgde voeten.

Wat eet jouw huid vandaag? 

Gezond en gevarieerd eten vinden we belangrijk. 
Maar hoe zit dat met huidverzorging? Dit komt ook in je lichaam terecht. De producten van Weleda zorgen er met 100% natuurlijke ingrediënten voor dat jouw huid de juiste voeding krijgt.  

Skin Food Body Butter bevat bijvoorbeeld het extract van het driekleurig viooltje. Dit heeft een vochtinbrengende en beschermende invloed voor de huid. Perfect als voeding voor droge benen en voeten. 

Bekijk hier het hele Skin Food assortiment!

  • Herstelt de barrièrefunctie van de huid
  • Smelt op de huid
  • 100% natuurlijk, vegan en animal friendly

Bron: Weleda

Deel deze tip