volkoren quinoa maaltijdsalade met geroosterde herfstgroenten

Publicatie datum 22-10-2019 10:54:20
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Ingrediënten:

  • 300 gram volkoren quinoa
  • 300 gram stevige groente van het seizoen (wortelen, pastinaken, schorseneren, rode bieten)
  • 150 gram ui
  • 2 tenen knoflook
  • paar eetlepels olijfolie
  • 75 gram Shiitake
  • 100 gram Rucola

Dressing

Garnering
minimaal 130 geroosterde pitten en zaden, of 150 gram verkruimelde feta of een gepocheerd eitje
.

Bereiding

  • Quinoa koken in 600 ml water. 
  • Groente schillen en in julienne reepjes snijden (eventueel met een spiralizer doen) In een grote schaal doen en wat zout en olijfolie erover sprenkelen. (als je snel wilt kun je de groente ook eerst even kort stomen en ze dan roosteren) 
  • De uien en knoflook pellen, snijden en fruiten in olijfolie, bak ook de in stukken gesneden Shiitake kort mee.
  • De dressing maken en proeven. Naar eigen smaak nog iets van de ingredienten toevoegen.
    Quinoa, geroosterde groenten, ui/knoflook/shiitake en dressing door elkaar mengen. Proeven en als het lekker op smaak is de rucola erdoor spatelen (of op een bedje van rucola serveren) Vlak voor het opdienen de pitten erover strooien. En vervolgens eventueel garneren met het eitje of de feta.

Over de bedenker van dit recept

Ruim 15 jaar lang heeft Rineke mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk in Sellingen op het gebied van voeding en leefstijl. Omdat het voor veel mensen moeilijk is om gezond eten in de praktijk te brengen, schreef ze in 2011 haar eerste boek:  Weten van (h)eerlijk eten 1. Na alle overweldigende reacties en de vraag naar meer informatie bracht ze in 2013 deel 2 uit, gevolgd door nog twee boeken. Haar meest bekende boek is 'Alles draait om je Hormonen': een uitgebreid voedingshandboek voor de moderne mens. Heerlijke recepten en uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alle boeken de rode draad. Inmiddels richt ze zich volledig op het verspreiden van haar kennis via lezingen en het schrijven van boeken. Ook ontwikkelt ze producten onder het merk 'PUUR Rineke', waarmee je puur en gezond eet in een handomdraai.

Bron: Rineke Dijkinga

Deel deze tip