Walnotentapenade

Publicatie datum 11-07-2023 12:11:35
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Walnoten en walnootolie vormen een prachtige bron van Omega-3-vetzuren, de zonnebloempitten een bron van zink en vitamine E en basilicum, zongedroogde tomaten en citroensap bevatten veel antioxidanten.

Bereiding

Maal eerst de walnoten in de blender fijn, voeg op het laatst de zonnebloempitten toe... Vervolgens de in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes, verse basilicum en peterselie toevoegen. Daarna olie, zout, peper en citroensap naar eigen smaak toevoegen.

Ingrediënten

  • circa 100 gram walnoten
  • circa 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 1 flinke scheut walnootolie
  • circa 5 zongedroogde tomaten
  • 1 scheut citroensap

Over de bedenker van dit recept

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen.

Bron:

rinekedijkinga.nl
https://rinekedijkinga.nl/recepten/walnotentapenade.html

Deel deze tip