Weleda en Naturalis samen sterk voor biodiversiteit

Publicatie datum 15-09-2020 21:03:30
Categorie Info

De natuur is op allerlei manieren goed voor de mens. Niet voor niets ontwikkelt Weleda 100% natuurlijke verzorgingsproducten. Omdat al onze producten uit de natuur komen, voelen wij ons extra verantwoordelijk. De zorg voor de natuur is daarom ook onderdeel van onze missie. Net als die van onze duurzame partner Naturalis Biodiversity Center.

Koop Weleda en draag bij aan biodiversiteit

Je ontvangt nu 20% korting op alles van Weleda en je draagt direct bij aan biodiversiteit! Weleda staat samen met Naturalis voor het behoud van biodiversiteit. Koop nu Weleda en draag direct bij aan het insectenonderzoek van Naturalis.

De korting geldt alleen bij deelnemende verkooppunten en niet voor Weleda Geneesmiddelen en cadeaus. De actie loopt tot en met 27 september 2020.

Biodiversiteitsproject Bhutan

Dankzij de samenwerking tussen Weleda en Naturalis wordt het belang van biodiversiteit onder de aandacht gebracht. En kan Naturalis investeren in onderzoek naar biodiversiteit, onder andere via een langlopend project in Bhutan.

Lees meer over onze samenwerking

Draag jij ook je steentje bij?

Biodiversiteit is een actueler thema dan ooit en staat meer en meer onder druk. Het op grote uitsterven van dier- en plantsoorten vormt een directe bedreiging voor onze leefomstandigheden. Al bijna 25% van het aantal insecten is verdwenen. Met deze 5 tips, kan ook jij bijdragen aan meer insecten en dus meer biodiversiteit in je tuin of op je balkon.

Tip 1: Haal zo veel mogelijk tegels uit je tuin

Verruil grijs door groen! Natuur creëren kan al door 1 tegel uit je tuin te halen en daar groen voor in de plaats te zetten. Een mooie plant of bloem bijvoorbeeld. Vlinders en bijen zijn er gek op, het ziet er gezellig uit én regenwater loopt ook veel makkelijker weg. Hoe minder tegels, hoe beter!

Geen tuin maar een balkon? Hang een mooie plantenbak aan de reling of maak een verticale tuin aan je muur.

Tip 2: Leg een moestuintje aan

Lekker eten uit je eigen stukje natuur! Leg een moestuintje aan voor groente en kruiden uit eigen tuin. Dat is leuk, gezond en goed voor de biodiversiteit. Ook leuk om met de kinderen te doen.

Veel groenten en kruiden doen het ook prima in plantenbakken of bloempotten, makkelijk als je een balkon hebt.

Tip 3: Maak een waterplaats in je tuin

Een beetje levendigheid in de tuin? Een waterplaats, vijvertje of een simpel drinkbakje zorgt ervoor dat allerlei dieren gezellig bij je in de tuin of op balkon komen drinken of badderen.

 

Tip 4: Laat takken en boomstronken liggen 

Laat oude takken en boomstronken liggen in je tuin. Dood hout bevat heel veel leven. Het is een fijne schuilplek voor allerlei soorten insecten. Goed voor biodiversiteit! 

Tip 5: Laat onkruid staan 

Onkruid is enorm belangrijk voor insecten. Laat bijvoorbeeld vergeet-mij-nietjes en boterbloemen staan, bijen en vlinders zijn daar dol op. Nog een voordeel: je bent minder tijd kwijt aan het opruimen van je tuin. 

 

Samen sterk voor biodiversiteit

Naturalis en Weleda hebben een gezamenlijke passie voor natuur én de wens om de biodiversiteit te beschermen, behouden en beleven. In Nederland en de rest van de wereld. Dankzij de samenwerking tussen Weleda en Naturalis wordt het belang van biodiversiteit onder de aandacht gebracht. En kan Naturalis investeren in onderzoek naar biodiversiteit, onder andere via een langlopend project in Bhutan.

Bron: Weleda


Bekijk hier het hele Weleda assortiment!

Deel deze tip