Publicatie datum
03-06-2025 10:43:15
Categorie
Recepten
, Rineke Dijkinga
Heerlijk en gezond Zoete aardappel bananenbrood van Rineke Dijkinga
Pel de banen en blender ze heel fijn. Schil de bataten/zoete aardappel & aardappelen, snijd in stukken en blender of rasp ook deze heel fijn. Doe alles in een kom en voeg de rest van de ingrediënten tot aan de kokosolie toe. Meng heel goed met een mixer met deeghaken. Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de kokosolie heel kort en voeg het samen met de natriumbicarbonaat toe aan het meel. Wederom goed mengen. Spatel er daarna nog eventueel de cashewnoten door. Doe je beslag in een broodbakvorm met daarin bakpapier en zet het circa 55 minuten in de oven: laat de oven de eerste 10 minuten even op 150-160 graden staan. De rest van de baktijd zet je de oven op 140-150 graden. Laat het brood goed afkoelen op een rooster. Pas na volledige afkoeling (in de koelkast) krijgt resistent zetmeel zijn stevigheid en zijn optimale eigenschappen voor jouw darmgezondheid. En is het goed te snijden. Doe er een likje roomboter op (dit bevat namelijk al kant-en-klaar boterzuur)
*Ik maakte het met veld-/tuinbonenmeel van Zonnespelt Mooi lokaal geteeld, betaalbaar en biologisch.
Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.
(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen.
Bron:
Rineke Dijkinga
https://rinekedijkinga.nl/recepten/zoete-aardappel-bananenbrood/
KlantenService