Bach Rescue Pets: 5 tips voor vuurwerkangst bij dieren

Publicatie datum 27-12-2023 14:07:33
Categorie Info

Oudjaarsavond: het aftelmoment, klinkende glazen champagne en natuurlijk oliebollen eten totdat je erbij neervalt. Oudjaarsavond kan een enorme nachtmerrie zijn voor onze huisdieren. Het luide geknal en het felle vuurwerklicht kan ze erg angstig maken. De volgende 5 tips, vaak gegeven door dierenartsen, zullen vuurwerkangst bij je huisdier(en) verminderen. Hierdoor gaan zowel huisdier als baasje ontspannen het nieuwe jaar in!

1. Bereid je goed voor met Bach RESCUE® Pets: De producten van Bach RESCUE® pets kunnen een uitstekend hulpmiddel zijn om je huisdier tijdens de spannende momenten te kalmeren. Het is een 100% natuurlijk voedingssupplement, snel opneembaar en is verkrijgbaar in spray- en druppelvorm. De producten van Bach RESCUE® pets geven geen bijwerkingen en zijn alcoholvrij. Om het toedienen van de druppels en spray te oefenen is het verstandig om hier ruim van te voren mee te beginnen. Geef je dier 4 druppels óf 2 sprays per dosering. Dit kan rechtstreeks op de tong of door het voer of water. Maximaal 24 druppels of 12 sprays per dag.

2. Creëer een veilige ruimte: Waarschijnlijk merk je, als je huisdier angstig is voor vuurwerk, dat hij zich graag terugtrekt. Om hier op in te spelen, kan je een veilige en rustige ruimte voor je huisdier creëren. Dit kan in een rustige kamer zijn met zijn favoriete speelgoed, een comfortabele deken en een heerlijke snack. Zorg ervoor dat de gordijnen en ramen goed dicht zijn zodat er geen harde geluiden of lichtflitsen binnenkomen. Speel je favoriete muziek af, dit zijn vertrouwde geluiden en helpen de herrie buiten te neutraliseren. Ook kan je opnames van white noise afspelen waardoor je huisdier rustiger wordt. Denk bijvoorbeeld aan een opname van een kabbelend beekje.

3. Trainen op de lange termijn: Deze tip heeft positieve gevolgen voor de lange termijn. De juiste training is een goede manier om je huisdier (en jou) meer zelfvertrouwen te geven tijdens de rumoerige feestdagen. Het in de arm nemen van een gespecialiseerd gedragsdeskundige of trainer is hierbij verstandig. Begin enkele maanden van te voren met het trainen van je huisdier. Leer hem bijvoorbeeld wennen aan het geluid van het vuurwerk doormiddel van geluidsopnames en geef hem bij elke knal iets lekkers.

4. Blijf zelf rustig: Houd zelf de rust, want huisdieren kunnen de emoties van hun eigenaren oppikken. Door je huisdier aandacht te geven op de momenten dat hij angstig reageert bevestig je de angst van het huisdier. Zo krijgen zij het gevoel dat hun angst terecht is. Beloon goed gedrag met een aai of een lekkere traktatie. Met rust in de omgeving laat jij je huisdier merken dat er niks aan de hand is. Blijf jij je veel zorgen maken om jouw huisdier, of merk je dat zijn angst overneemt? Bach RESCUE® is er ook voor jou als baasje op deze momenten.

5. Overleg met een diertherapeut: Als de vuurwerkangst van je huisdier ernstig is of langdurig aanhoudt, overleg dan met een therapeut voor dieren. Denk bijvoorbeeld aan de Beroepsbeoefenaars van Complementaire en Natuurlijke geneeswijzen voor Dieren (BCND). De beroepsvereniging BCND zorgt voor het verspreiden van kennis en activiteiten op het gebied van natuurlijke geneeswijzen. De natuurlijke behandelwijzen en therapieën voor dieren worden verzorgt door de BCND-therapeuten. Zo wordt er onder andere aromatherapie, bloesemtherapie, homeopathie en fytotherapie gegeven. Laat deze tips een leidraad zijn om de jaarwisseling voor jou en je huisdieren zo stressvrij mogelijk te maken. Vuurwerkangst is een serieus probleem, maar met begrip, voorbereiding en de juiste middelen kun je ervoor zorgen dat zowel baasje als huisdier ontspannen het nieuwe jaar ingaan. We wensen jou en je huisdier een schitterende en liefdevolle jaarwisseling toe.

Geschikt voor alle huisdieren

Bron:
Bach Rescue
https://www.bachrescue.nl/blog/post/bach-rescue-pets-5-tips-voor-vuurwerkangst-bij-dieren

Gerelateerde producten

Deel deze tip