Glutenvrije mueslikoeken

Publicatie datum 07-11-2018 07:31:43
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Bereiding

Doe 150 gram van de havermuesli in een foodprocessor en maal het helemaal fijn. Was de peren, haal het klokhuis eruit en pureer deze ook. (Als je niet-biologische peren gebruikt schil je ze liever eerst) Doe de gepureerde peren, de rest van de havermuesli en de andere ingrediënten bij de gemalen muesli. Proef even en voeg eventueel nog een klein beetje kokosbloesemsuiker toe. Laat even 10 minuten staan en verdeel het mengsel dan in 8-12 bolletjes op bakpapier. Druk ze plat (als je egaal ronde koekjes wilt gebruik je liever een rond uitsteekvormpje). Bestrooi met wat muesli, wat kasha of een paar bessen. Druk het even aan. Zet ze ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven op maximaal 100 graden (zit er geen lijnzaad in je muesli dan kun je de oven prima op 150 graden zetten, haal ze er dan na een half uur uit).

Ingrediënten

* Je kunt als variatie 2 biologische sinaasappelen gebruiken + de rasp van eentje. Maar je kunt ook eindeloos experimenteren met een mix van geweekte/gepureerde vijgen, cranberries, goji bessen, een paar dadels etc. Kijk gewoon wat je in huis hebt.

** zijn extra vezels voor jou belangrijk: gebruik dan eens 50 gram kokosmeel. Of voor een hele stevige (en mineraalrijke) koek: 2 theelepels agar agar

Over dit recept

Dit recept is gemaakt door Rineke Dijkinga. Rineke heeft in Sellingen haar praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde. Om haar cliënten nog beter te helpen schreef ze de boeken: 'Weten van (h)eerlijk eten' deel 1 en 2, boordevol heerlijke en gezonde recepten én uitgebreide achtergrondinformatie over de ingrediënten. In 2014 kwam daar het boekje 'Weetjes over (h)eerlijk eten' bij. Een boekje vol kennis om je gezondheid positief te beïnvloeden. Ook organiseert ze regelmatig lezingen over specifieke onderwerpen.

Bron: Rineke Dijkinga

Deel deze tip