Help je darmbewoners met probiotica

Publicatie datum 13-01-2020 19:19:03
Categorie Info

Help je darmbewoners met probiotica

Het klinkt misschien vreemd, maar je lichaam is niet van jou. In elk geval bestaat het grootste deel ervan uit kleine wezens die in en op je leven en zelfs in je DNA zitten. Bacteriën, schimmels en virussen regelen onmisbare taken voor je en daar hoeven ze alleen maar een beetje voeding voor terug. Je kunt jezelf eigenlijk vergelijken met een wandelende planeet die zijn bewoners nodig heeft. En veel van deze bewoners bepalen hoe je je voelt en hoe gezond je bent. We noemen al deze bewoners ons microbioom.

Bescherming

Een groot gedeelte van de gelukshormonen worden gemaakt in de darmen door schimmels en bacteriën. Ze beschermen je in feite tegen de prikkels van het leven zodat je niet overgevoelig wordt en angst beperkt blijft.

Smaak

Wanneer je veel zoet eet zullen sommige bacteriën en schimmels toenemen. Enkele daarvan kunnen vervolgens problemen veroorzaken zoals candida en blaasontsteking. Om zichzelf te voeden willen ze nog meer suiker en zullen ze je smaak veranderen zodat je een zoete smaak onweerstaanbaar gaat vinden.

Weerstand

Het besluit of een voedingsmiddel veilig of gevaarlijk is wordt in de darmen gemaakt. Allergieën zoals hooikoorts of intoleranties zijn bijna altijd het gevolg van een verstoring in je darmflora. Zelfs een auto-immuunziekte kan hierdoor ontstaan. Dat komt omdat bacteriën een kalmeerstofje produceren die ons immuunsysteem onder controle houdt. Wanneer dit stofje er niet meer is neemt de kans op chronische ontstekingen sterk toe.

Afvallen

Sommige bacteriën helpen je met vet verbranden waardoor afvallen en energieaanmaak beter gaat. Al deze bovenstaande zaken en nog veel meer worden vanzelf gedaan zolang je voldoende bacteriën hebt.

Verwoestend voor darmbewoners

Maar een antibioticakuur kan een groot deel van de darmbewoners verwoesten met ernstige gevolgen. Ook een keizersnede kan je hele verdere leven problemen met gemoed, weerstand en gewicht geven. Chronische stress heeft een verstorend effect op het bacteriële evenwicht in je darmen, mond, longen en huid. Heb je weleens een antibioticakuur gekregen die meer dan een week duurde? Dan is het een goed idee om een probioticakuur te gebruiken. Probiotica bestaat uit gunstige bacteriën die de balans weer kunnen herstellen. Er zijn zelfs varianten voor oraal en vaginaal gebruik.

Probiotica

Tijdens onze geboorte komen we door het geboortekanaal die bevolkt is met de B. infantis bacterie. Deze regelneef stuurt veel taken aan. Daarom is een probiotica met deze bacteriesoort na een keizersnede de beste keus, zelfs op latere leeftijd kan dit vaak veel verbetering geven. Er is een groot verschil in variatie en kwaliteit te koop. Laat je daarom goed adviseren voor een product dat goed bij je past. Drogisterij De Rode Pilaren staat voor je klaar met een vakkundig en vrijblijvend advies.

Bron: For You

Deel deze tip