Scutellaria complex in de strijd tegen hooikoorts

Publicatie datum 31-05-2017 16:14:11
Categorie Info

Auteur: Casper Beukema

Scutellaria complex in de strijd tegen hooikoorts

Hooikoorts is een overdreven reactie tegen onschuldige stoffen zoals stuifmeelpollen en huisstof.
Wat is hier de reden van en hoe kunnen we klachten op een natuurlijke manier verlichten? Om als een stofje het lichaam binnen te komen moet het eerst een aantal verdedigingen passeren. De eerste grenspost bestaat uit een slijmvlieslaag die ons hele lichaam bekleedt, waaronder de darmen en de neus.
Een allergie (zoals hooikoorts) ontstaat wanneer er een of meerdere gaatjes in deze slijmvlieslaag van ons lichaam bevinden. Hierdoor kan een stof zonder problemen in de bloedbaan van het lichaam terechtkomen. Het immuunsysteem onderneemt direct actie en laat door middel van het hormoon histamine de slijmvliezen vollopen. Hierdoor krijgen we de typische klachten zoals rode branderige ogen, jeuk en een waterige neus.

Histamineremmers
Om de onnodige afgifte van histamine te verminderen zijn er een aantal middelen in te zetten om de afgifte van histamine te remmen, of de gevoeligheid ervoor te verlagen:

  • Scutellaria. Scutellaria wordt ook wel bluskruid genoemd en is een effectief middel om de afgifte van histamine te verlagen. Het effect is vrijwel direct merkbaar en dat maakt het ideaal om tijdens de ergste perioden te gebruiken.
  • Vitamine C. Vitamine C is een natuurlijke histamineremmer. Het beste resultaat is om het met scuttelaria en quercitine te combineren. Quercitine is een stof die de werking van vitamine C ondersteunt.
  • Weegbree. Dit kruid is bekend van de blussende werking van brandnetelprikken. En niet verwonderlijk, aangezien brandnetel histamine gebruikt om zich te verdedigen.
  • MSM. MSM (methylsulfonylsulfaat) is een natuurlijk opneembare bron van zwavel. Het is niet in staat om de histamine zelf te remmen, maar verlaagt wel de gevoeligheid hiervoor. Dit komt omdat MSM methylgroepjes heeft. Methylgroepjes zijn een soort sloten die het lichaam gebruikt om de genen voor ontstekingen "op slot" te zetten wanneer ze niet nodig zijn.
  • Curcumine. Dit veelzijdigste kruid ter wereld heeft een natuurlijke kalmerende werking op het immuunsysteem. De combinatie met piperine, een stofje uit zwarte peper, verhoogt de opname en werking van curcumine.

Conclusie: om van een heerlijke zomer zonder hooikoorts te genieten is Scutellaria Complex van De Rode Pilaren een absolute aanrader! Dit product combineert het beste van de natuur om binnen no-time van de klachten verlost te zijn.

Deel deze tip