Vakantiestress door vliegangst

Publicatie datum 27-06-2023 10:43:41
Categorie Info

Op vakantie maar last van vliegangst? Veel mensen hebben er last van. De mix van zenuwen, klamme handjes en hartkloppingen zodra je ook maar denkt aan het instappen in een vliegtuig. Maar hé, maak je geen zorgen, je bent zeker niet de enige met deze vrees!

Wat is vliegangst?

Vliegangst is eigenlijk een heel normale reactie. Je bevindt je tenslotte op duizenden meters hoogte, in een ijzeren vogel die door de lucht zweeft. Dat is best wel gek als je erover nadenkt. En dan zijn er nog de turbulentie en rare geluiden tijdens de vlucht die je fantasie op hol kunnen laten slaan. Dit alles kan de voorpret voor jouw vakantie lelijk in de war sturen. Maar weet je wat? Statistieken laten zien dat vliegen een van de veiligste vormen van transport is. Serieus, je hebt meer kans om door een kokosnoot op je hoofd geraakt te worden dan dat je betrokken raakt bij een vliegtuigongeluk. Dus die angst, laten we die even in het bagagevak boven ons zetten, oké?

Wat kun je doen tegen vliegangst?

Als je je vlieg angst wilt overwinnen, zijn er diverse dingen die je kunt doen.

Zorg voor afleiding

Een goede afleiding is essentieel. Neem een boek, kijk een film, luister naar je favoriete muziek of begin een gesprek met die vriendelijke buurman naast je. Voor je het weet, ben je al in de lucht zonder er al te veel bij stil te staan.

Ontspan!

En wat dacht je van ontspanningstechnieken? Adem diep in en uit, sluit je ogen en beeld je in dat je op een tropisch strand ligt met een cocktail in je hand. Ah, dat is beter, toch? Het helpt om je geest en lichaam te kalmeren en je angst onder controle te houden.

Check de feiten

Als je nog steeds wat meer geruststelling nodig hebt, raadpleeg dan wat betrouwbare bronnen over vliegveiligheid. Lees over de strenge controles en het onderhoud van vliegtuigen. Het zal je verbazen hoeveel aandacht er wordt besteed aan jouw welzijn in de lucht.

Natuurlijke middelen tegen vliegangst

En hey, als al deze tips niet genoeg zijn en vliegangst echt een serieuze impact heeft op je leven, loop dan eens binnen bij een drogist. Ze hebben de kennis en ervaring met natuurlijke producten die jou door je angsten heen loodsen en je op weg helpen naar die droomvakanties zonder stress. Bach Rescue biedt ondersteuning in stress-situaties zoals vliegangst.

Dus, laat vliegangst je niet aan de grond houden! Het is tijd om die vleugels uit te slaan en de wereld te verkennen. Onthoud, het leven is te kort om aan de grond te blijven staan. Dus pak je koffers, koop een Rescue product en geniet van de vlucht. Fijne vakantie!

Bron:
BachRescue.nl

https://www.bachrescue.nl/blog/post/vliegangst

Deel deze tip