Zomer in aantocht! 5 x beschermen tegen prikkende en zoemende insecten

Publicatie datum 24-06-2019 20:58:53
Categorie Info

Na een lange vakantie- of werkdag plof je neer in je bed. Het licht gaat uit en je neemt de dag in gedachten nog een keer door. Langzaam val je in slaap, totdat … bzzz. Een mug! Wil jij deze zomer wél lekker slapen en jezelf maximaal beschermen tegen zowat alle zomerse insecten en andere dieren die je lastigvallen? Samen met drogisterij De Rode Pilaren kom jij zonder irritatie de zomer door.

Fruitvliegjes

In de zomermaanden zijn ze ongewenste gasten op iedere schaal met appels, peren en bananen: fruitvliegjes. De kleine vijanden ter grote van een speldenknop lijken zich zonder moeite maximaal te vermenigvuldigen. Zelfs wanneer groenten en fruit richting de gft-bak verdwijnen, gaan ze vrolijk door met irritant zijn. Drogisterij De Rode Pilaren heeft daar wat voor. Hoewel het lokaas er als een appel uitziet en een zoete geur voor de fruitvlieg verspreidt, vliegen ze in de val om er nooit meer uit te komen. Opgeruimd staat netjes. 

Kwallen

Wanneer de thermometer meer dan 25 graden Celsius aantikt, trekken we massaal naar de zee. Nadat we in de file hebben gestaan op de Zeeuwse snelweg en het vechten is voor een parkeerplaats, neem je natuurlijk als eerst een verfrissende duik in de zeek. Raak! Je bent gestoken door een kwal. Smeer in dat geval snel Irrigel met Aloë Vera op de gestoken plek. Het middel verkoelt de huid, iets dat je op dat moment zeker kan gebruiken. Daarnaast ook fijn: wanneer je te lang in de zon hebt gezeten, is Irrigel ook een aanrader. Het verkoelt namelijk ook de verbrande huid. 

Teken

Is er een teken dat er teken zijn? Dan is het in de eerste instantie slim om een lange broek aan te trekken en jezelf te controleren nadat je in de natuur bent geweest. Daarnaast heeft De Rode Pilaren een preventieve huidolie, waardoor jij de kans op teken verkleint. Ben je toch te grazen genomen. Dan is het belangrijk om de teek zo snel mogelijk te verwijderen. Met een tekenkaart weet je zeker dat je dat op een veilige manier doet. 

Wespen

Heb je weleens op vakantie in Frankrijk gezien dat bakkerijen sinaasappels met kruidnagel hebben liggen? Naast dat het er vrolijk uitziet, is dat om de wespen op afstand te houden. Ook bij jou in de achtertuin in Bergen op Zoom kunnen die vliegen de knapen in Black en Yellow knap vervelend zijn. Met hulp van De Rode Pilaren kan jij daar iets tegen doen. Kies jij voor kruidnagelolie? Dan doe je een paar druppels in warm water, waardoor de kruidnagelgeur via verdamping de lucht in gaat. Maar wil jij net als de boulanger de wespen op afstand houden met hele stukken kruidnagel in een sinaasappel? Dan ga je voor een hulpmiddel dat er ook nog eens leuk uitziet!

Muggen

Muggen zijn misschien wel de vervelendste beestjes op aarde. Toch kan je jezelf in de meeste gevallen goed beschermen tegen deze insecten. Bij de Rode Pilaren hebben ze verschillende middeltjes om dat voor elkaar te kruigen. Van de klassieke citronella geurkaars tot de druppelvariant om in warm water te doen. En Eucalyptusolie tot speciale crème om de vliegende terroristen te stoppen. Was dat alles? Nee hoor, het beste moet nog komen. Dankzij Insectoral tabletten maak jij jou bloed “minder lekker” voor muggen. Gevolg: Ze prikken je minder snel lek. Fijne vakantie!

Je ontdenk het bij de drogist

Natuurlijk zijn er nog veel meer vervelende diertjes in en rond je huis te vinden. Zitten er motten in je kast, spinnen in de hoek van het plafond of muizen in de kelder? Ook daar hebben ze bij De Rode Pilaren oplossingen voor. Ga eens langs bij de drogisterij en ontdek hoe jij je kan beschermen tegen insecten en andere ongedierte.

Bron: In de buurt " Bergen op Zoom "

 

Deel deze tip